Искра Михайлова съобщи, че ПГ на Възраждане“ е внесла за разглеждане

...
Искра Михайлова съобщи, че ПГ на Възраждане“ е внесла за разглеждане
Коментари Харесай

Според „Възраждане” сегашният вариант на Плана за възстановяване и устойчивост е заплаха за сигурността ни

Искра Михайлова   заяви, че ПГ на „ Възраждане “ е внесла за разглеждане план за решение за правенето на нов План за възобновяване и резистентност. По думите ѝ в настоящия си вид той е „ опасност за българската сигурност “.

„ В новият План за възобновяване и резистентност настояваме да отпаднат всички текстове свързани с либерализацията на пазара за битови консуматори, както и понижаване на потенциала  на въглищните мощности. Ние считаме, че от Плана би трябвало да отпаднат заложените проекти за закупуване на акумулатори и тази голяма сума, която е за изследването на геотермална  енергия ”, съобщи Михайлова в Народното събрание.

Тя предизвести, че с този План за резистентност страната ни ще се трансформира от експортьор във вносител на електрическа енергия. 

„ На кантара на здравия разсъдък би трябвало да сложим едни пари, които биха пристигнали подготвени. За да получим парите по ПВУ, първо би трябвало да бъдем изрядни в документите, в законопроектите, които би трябвало да бъдат напълно признати в Народното събрание. И това слага в риск това какво тъкмо ще усвоим. От другата страна, макар че този План за възобновяване и резистентност подчертава върху Коронавирус рецесията, 59% от него се занимава със закриването на производството ни на сила. В момента България е един от огромните експортьори. Ако осъществим регламентите, заложени в Плана, от експортьор ще се превърнем във вносител “, означи още  Искра Михайлова.

 Цончо Ганев добави, че в ПВУ ясно и тъкмо българското държавно управление е приело ангажимент за излизане на битовите консуматори на либерализирания пазар за електрическа енергия. Той добави, че това би довело до голям растеж на сметките. „ Съгласили са се да закрият ТЕЦ-овете на 40% до 3 години. Съгласили са се до 13 години да закрием ТЕЦ-овете ни на 100 %. Тази цена ще платим всички ние. След 3 години ще закрием ТЕЦ-овете. Това автоматизирано значи две неща: или режим на тока, или непосредствено внасяне на тока “, уточни Ганев.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР